Blogger Layouts

Tuesday, November 30, 2010

Adakah sahabat tu kawan masa kita senang saje? Ataupun apa?

Bagi saya, Sahabat tu besar maknanya. Memang susah nak cari tapi memang wujud. yang boleh saya panggil sahabat mungkin ada sorang dua. Macam mana dengan yang lain? Saya hanya boleh panggil mereka rakan biasa sahaja . 


topik hari nie ialah : Nak tau ciri-ciri KAWAN MAKAN KAWAN?

 Pertama : Mereka ini dikategorikan sebagai tidak jujur. Anda boleh tengok sendiri, apabila anda dalam kesenangan, mereka akan meminta bantuan anda ke mana saja anda pergi dan mereka juga akan buat apa saja untuk anda asalkan anda turuti kemahuan mereka tidak kira kemahuan apa pun. Saya bagi contoh, duit. Mereka berkawan dengan anda disebabkan duit. 

Kedua : Mereka ini pula dikategorikan sebagai DENGKI DGN APA YG anda ADA. Mereka tidak senang dengan apa yang anda miliki. Mereka anggap anda seorang yang lebih superior dari mereka dan mereka akan bermuka muka di depan anda tetapi apabila mereka di belakang anda, mereka akan mengutuk dan mencaci anda di luar pengetahuan anda sendiri. Saya telah hadapi benda ini berkali kali.

Tapi saya tidak bersua muka dengan mereka. Sebaliknya saya doakan mereka diberikan rezeki melimpah ruah supaya mereka bahagia dan berhenti mengata saya. Mereka ini sebenarnya tidak berpuas hati dengan kemewahan kita, kesenangan kita dan kebahagiaan kita. Mereka anggap itu terlalu besar dan mereka tidak boleh terlalu rapat dgn kita dan menghasut kawan yang lain untuk meninggalkan kita. Dan seterusnya- Hasut.

Ketiga : Hasutan. Mereka ini terlalu taksub menghasut orang lain untuk membenci kita walaupun kita tidak berbuat apa-apa. 

 
sayangilah sahabat anda yang benar-benar sahabat . 

Monday, November 29, 2010

Topik Campur Aduk !

Org cakap, kalau kita sayang org tue , kita lepaskan dia , dan kalau dia kembali bermakna dia memang jodoh kita . Tapi, masalahnya, boleh kha kita lepaskan org yg kita sayang tue? Sanggup ke tgk org yg kita sayang tue ngan org lain ? kalau aku ? TIDAKKKKK  ! !!!! :) heehehee.. pecah hati nanti berkecai mcm pinggan jatuh ke lantai ..

Hidup aku sebagai seorang student nie , tak jauh bezanya dgn org lain .. sama je . org pergi kelas , aku pun pergi kelas . org ambil test hamil ? ooppss ! salah .. :) text atau exam lah .. boh pikir lain.ahhaa.aku pun ambil .. Mcm tue lah kehidupan menjadi seorang student .. asyik2 buku . asyik2 buku . asyik2 bercinta !  ehhee.

Okey ! hari yg panas mcm muka aku nie .. bgs kita buka topik pasal CINTA REMAJA . wah ! Apa itu cinta? sapa tahu ? awak ? ya meh ! im not belive it .. :) :) Cinta remaja adakah perlu , mesti,harus,wajib kha bagi korang atau TIDAK ? mesti pelbagai pendapat daripada korang . kan ? kan ? bagi aku , CINTA sesama insan ketika remaja boleh dijalankan , seperti aku . ahhaaha . x malu ! kenjaness ! :) Perasaan utk mencintai dan dicintai memang tidak dapat dielakkan oleh semua insan . koranglah ya . :) :) terutamanya yg meningkat remaja . macam aku . ( asyik2 dia. asyik2 dia ... ) :P Ramai pasangan yg melafazkan cinta , tetapi sebenarnya mereka tidak mengetahui mengapa dan kenapa mereka bercinta ? mcm aku juga ( dia lagi ..... ) :) ahhahaa. Di alam percintaan sememangnya indah , bagi pasangan yg sedang asyik dilamun cinta , dunia ini ibarat mereka yg punye ( ayat yg byk org pakai ...... ) hahahahaa.

Namun ............begitu masih ramai yang tidak mengetahui apa itu cinta dan bagaimana mahu menjadikan ikatan cinta yang dijalin akan terus membawa ke jinjing pelamin. Kefahaman tentang konsep cinta antara lelaki dan wanita perlu diketahui serba sedikit agar hubungan cinta yang dijalin tidak membawa kepada kekecewaan.

Bagi wanita cinta adalah sejenis emosi. Kepada orang lelaki cinta adalah suatu peristiwa, suatu kejadian dan bukannya emosi. Setiap peristiwa mempunyai permulaan dan penghujung. oleh itu bagi orang lelaki sekali mereka jatuh cinta dengan wanita, maka cinta itu akan terus kekal jika tiada halangan yang menimpa.

Oleh sebab itu, lelaki apabila telah melafazkan cintanya kepada wanita, tidak kiralah melalui apa sekali pun, sama ada ikatan janji yang diucapkan sesama sendiri, ikatan tali pertunangan, mahupun melalui pernikahan, maka baginya selepas itu perkataan cinta tidak perlu disebut-sebut lagi.

Berlainan pula dengan wanita, mereka mahu sentiasa mendengar kata-kata belaian kasih dibisikan di telinga mereka walaupun seribu kali dalam sehari ( ayat org slalu pakai jua ) :) . Inilah yang menjadi perbezaan ketara istilah "cinta" bagi lelaki dan wanita. :) :) wahhhhh ....

seterusnya .. apa topik lain eyh . jiwang pula kalau asyik2 topik cinta remaja .. ehhee. kita masuk topik time aku primary school . ehhee.
kalau tak silap aku .. darjah 5 kha or 4 ..

kejadian berlaku : belakang rumah
masa : petang
berpakaian : baju t-shirt , seluar pendek , tak pakai selipar ( kaki manok )
situasi : seorang budak nakal main di penyidai baju ( beroda ) ikut aksi kera .

pada petang itu , kejadiaan berlaku dgn cepat , pantas mcm kilat ! apa yg terjadi ? apa?
tiba-tiba . aku terjatuh alu terpijak sejenis binatang yg amat mengelikan dan menyeramkan aku ..
dgn kejatuhan dlm 5 saat sampai ke lantai belakang umah .. aku terpijak KATAK ! omg ! katak tersebut menjerit , aku pun turut mejerit .. aku lari , katak pun lari dgn saiz badan nya yg besar dan bermata bulat .. :) 

lama udah berlalu .. tiba-tiba ......... ( jeng. jeng.. jeng - soundtrack ) :) :)
tahun 2009 .. aku dgn sahabat baik ku sofea tembam .. sahabatku tue tinggal di rumah aku selama satu hari je .. pada waktu petang jua .. ? ketika aku syuk2 pergi ke bilik mandi ... aku terjumpa katak yg cute , kecik , mata bulat mcm aku :) :) perasan ! bongok ! ehhehe .. aku menjerit ! AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
aku keluar dari bilit mandi . sofea hanya mampu tersenyum .. aku mulai bingung dan sgt gelisah ! .

kejadian berlaku : di bilik mandi 1
masa : waktu petang kira-kira 5.00pm
berpakaian : sexy !  ! wah ! !
situasi : seorang gadis remaja tgh mandi yg takutkan katak walaupun saiz badannya lebih besar daripada saiz badan katak tersebut ..

aku mandi sambil pancutkan air hose yg berwarna pink .. menuju ke katak tersebut . katak tue tak mahu lari .. aku tetap takut dan yg paling penting GELIK!  huhuu .dia tgk aku . aku tgk dia .. aku sembah air byk2 tetap katak tue masih bertahan di sudut belah kiri tandas . jarak diantara aku dgn katak ialah kira-kira . jap aku kira dulu .. herrrmmmmm ... 46CM . mandi punye mandi .. walaupun aku berasa malu katak tue tgk aku mandi .. tak pe .. ..hanya utk pertama kali .. mlm ? katak tue hilang ...BGS2 !  :) :)


 bersambung .........

Sunday, November 28, 2010

kesedihan melanda :(

my dad ?
rawwwwwr  ! x caya ku gik .. know why ? gara2 ku bantu org dolok ..
it okey .. aku hanya bantu org tapi ?????? kenyataan tidak .. bantu pun salah . mok jaga hati org pun salah .
ya lah aku mls gik bantu org .. bantu setakat dlm mesej jaklah .. terlampau bait .. tapi dirik ? :( :( whatever ... yg penting aku bantu org setakat apa aku mampu , selagi aku masih hidup :'( i dont care apa org ckp .. kalau dah mati .. it's better ..
knklah setiap kali ku exam mesti jak ada problem .. termasuk spm tok jua . why ? ya Tuhan . bagi semangat kat aku utk hadapi apa jua rintangan .. terutamanya aku ngan bapa aku . .. :( walaupun aku lwn ckp , ? tengking ? x bermakna aku anak yg Kurang Ajar . bak kata bapa . :( sedih ku dgr .. kata yg paling ku akan ingat . ( kau sorang jak anak aku yg kurang ajar , & byk buat masalah ! ) . i will ingat utk buktikan aku yg terbaik . mungkin masa skrg blom lagi .. aku menagis bukan suka2 .. aku menangis tanda aku rasa bersalah tengking my parents & sesiapa pun anak xmok polah hati family marah termasuk aku .. p, apakan daya . aku xmampu .. aku study group , org akan tetap ckp aku kan kuar kat tmpt lain .. mun aku polah kerja yg positif .. duduk  umah .. xda kuar .. aku sedar aku liar dolok . tapi bak kata aku tadi ( walaupun sambil menangis . :'( aku hanya mampu cakap kepada parents ku ... manusia mampu berubah ? ...
aku bangga dgn diri aku .. aku dapat ubah sikap aku , walaupun ambik masa yg lama .. tapi aku akn cuba berubahkan diri aku ...

walaupun org akan ingat kesalahan kita berbanding kebaikan kita , aku xkisah . yg penting .. aku tahu diri aku . aku tahu kemampuan aku , ... aku pikir dan pikir ... ?
apa lagi kesalahan aku buat .. ? aku slalu duduk umah .. tgk tv ? knk marah .. aku terlupa buat sesuatu . pun knk marah .. baru sekali buat kesalahan org akan anggap aku kurang ajar seumur hidup .. walaupun selama tok ku dapat tahan perasaan aku .. dapat handle it . p, mlm tok .. aku just diam dan menangis ..apa nak jadi2lah ..
bingung aku tok dari hari tgh hari jumaat sampai neytowk blom makan nasi .. mun org adah ( dah makan ? ) .apa susah padah dahlah .. lak bingung org pikir . ya pun makan roti ... mlm tok gik xda mkn . xda selera eyh .. i hope i can focus on my spm lah esok ... dahlah punggung ku tok pandey kembang .. apa kena .xtau eyh .. kaki ku luka gikk .. adoi.adoi .. p, muka still smile .. it okey .. xbest asa urut kedirik eyh . xpa. mls mok susahkan org .. biarlah aku dan Nya jak tahu .. kesakitan yg ku ada ..

mls jak asa layan org 3 hari tok eyh .knk lah ngan aku tok ..
kdk sial jak :'( problem  !problem ! mala jak dtg ..
damn .... esok .mcm neydak ow .. tension asa tok ..
hal family lah ku xmok .. ssuah mok settle . terutamanya part pasal percaya?
p, dlm hati aku . aku tetap syg family aku ..

bercelaru dah otak tok .. mun ada lesen tewk .sorang2 gik pantai .. sahabat aku ialah pantai , laut , bintang , bulan ... :'( walaupun bagi ku ketenangan ku x lari dgn ketangisan ..
org yg paling gembira ialah org yg byk masalah , kesedihan ... mcm2.. p, dgn menyembunyikan masalah ialah dgn gembirakan org lain,bantu org lain .. :( fuhhhh ! dgn tue ya dapat lupakan hal yg ada pada diri mereka ..
whateverlah ....
i hope ada org lain dapat sayang kat aku nok kurang ajar dgn ibu bapa :'(
cubalah teddy bear ku tok dapat ckp .. mesti ku x kesunyiaan .. :(
kenak 3 hari tok asyik nangis2 jak2 .. ney shirley yg dolok .. ow ? lemah dah asa tok .. knk penyakit dolok timbul gik .. bekas limpan gigit bulan lepas pun sakitnya dtg gik ..eyh . byk alu kesakitan melanda diriku termasuk hati & perasaan aku ..

eyh  ! bodoh ! menangis jak tau ! paloi !

iiihhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuurmmmmmmmmmm ........
mok calling org xda kreditlah pula.. seorang pun xda org mok kol ku .. aku jak2 kol org .. ish ! pandey marah aku eyh .. xpa.. xmok gik terima panggilan org ..
syok kedirik jak aku .. :( :( :(

sorrylah mun lagu tok polah korang confius org apa .. aku bukan agama Islam . tapi aku suka lagu tok . dan buat aku menangis ..
mlm tok aku kan dgr lagu rohani .. nok ada dlm laptop ku tok .. biar ku tenang , dah kuatkan semangat aku utk cabaran yg ku lalui .

dahlah .. urat palak ku mulai kuar sikit tok eyh .. dpt tgk gik ya .. bertapa tension nya aku eyh .. mok lepaskan semua eyh . menangis puas2 .. :'( :'(

muahhhssss !  aku sayang semua org .. :('( adakah org akan ingat aku ? atau hanya berkwn disaat ku senang & hanya perlukan aku sahaja .. xpa.. aku sebagai seorang insan hanya menjalankan tugas yg memang sepatutnya ku harus aku lakukan .. tanpa ganti rugi :(
dan aku sayang familys aku walaupun kepercayaan bapa ku hilang terhadap aku .. :'( aku akan kuatkan semangat utk diri & keluarga aku ...

thanks GOD .. sebab dah jadikan aku sebagai seorang manusia yg penuh dgn dugaan yg ku harus alami ..
penuh dgn perasaan kasih sayang , kesedihan, kemarahan dan sebagainya .. syukur padaMu ya Tuhan.
dari aku mulai lahir di dunia nie pada 5 april 1993 ? sampailah skrg 28 november 2010 .. pelbagai kerenah yg berlaku .. suka atau duka .. mungkin aku byk lalkukan kesalahan .. ? tapi aku akan berusaha  utk berubah diri aku utk yg jadi terbaik .. :'( ;"(

mlm tok hati aku hancur gilak2 dgr kata2 yg keluar dari mulut bapa ku sendiri .Ya Tuhan . bukalah hatinya bahawa anakMu nie sgt menyayangi akan dirinya dari lubuk hati yg dlm . aku cuba utk lupakan kata2 tue .. tapi tak dapat .. ya Tuhan .. tunjukkan jalan penyelesaiaan .. ? :( :( mungkin aku blom cukup utk berubah jadi anak yg baik :'( tapi aku berusaha . dan cuba . dan tetap akan cuba .. demi org yg ku sayang(keluarga) .



sekarang aku hanya dgr lagu kerohanian dan hanya pandang ke awan dan cuba utk bercakap denganNu ..
aku tahu Nya dgr kata2 aku ..
walaupun aku berckp di dalam hati .. :'( dgn ketangisan .

mlm yg penuh dgn kesedihan :( :( :(

Friday, November 26, 2010

I LOVE YOU ALL !


knk ngan kmk towk . uhuhu ..
mcm xda mood jak hari towk . walaupun dah kuar tewk .still bad mood ..
dahlah jalan sakit punggung .. tension jua mun pakai via digi fb pun ow ... mala jak mesej dtg .huhuh .
kasi pening my palak . adoi ! .

mlm tok sgt membosankan .. grk ? nya mesti study malas lah mok ngacau lok . demi kebaikan nya .. dua2 ada exam .. huhu . kmk ? mestilah spm .. nya pula exam sebelum cuti .. i miss him :'( so much .
kalau boleh mok peluk nya sambil nangis . xpat buat papa. kmk tulis tok pun sambil  nangis2 .
lagu nok korang dgr tok .. pasal kmk lah .. lucky .. lucky dapat terry ..
p, xda kaitan lainlah . cuma tajuk jak ...

cayang? bby perlukan cyg .. xda org lain pat gembirakan bby selain cyg ? :'(
im really missing u cyg ..
mun jumpa xtau lah .. dah rindu gilak2 ngan cyg ... Tuhan jak tahu .. i love you cyg :'(

selain pikir pasal gerek ? of coz im pikir about all my friends . terutamanya my bestfriends :(
kmk xtau eyh mcm ney kita lepas habis spm . kmk xmok kehilangan korang dua darl :'( bak kata lagu korang dgr . im lucky coz dpt berkwn ngan korang dua mien & sofea .. tapi kita tiga mesti teruskan kehidupan kita utk masa depan .. semua akan pergi haluan masing2 .. bubu sayang korang ...

sahabat..
hanya kamu yang bisa buatku nyaman
hanya bersamamu ku rasa bahagia
tiada duka ku kenang
tangis sesaat jadi tawa
ku ceritakan semua rahasiaku
hanya kamu yang ku percayai

mien & sofea ................................................. ! !! !

to all my members yg dari friendster sampailah ke facebook tok .. pandey rindu jua dgn korang .. mlm tok .
bulan tok bulan 11 .. kmk polah fb bulan 11 last years .. then ,, kwn2 yg kat friendster nok add my fb ya dah setahun kita kwn ... atau 2 tahun mcm ya .. im really miss u all ..
to my abg angkat & adik angkat : adik2 kmk semua kat luar ya ..? jaga diri .. thanks coz x pernah lupa ngan kakak bubu korang towk .. kepada abg angkat ..dah byk buang batu eyh .. ada sesetengah abg angkat kmk lah . x semua .huhuh  .xpa.. kat dlm hati kmk . im still remember u all .. i love u all :"(

aku Rindu bintang..
aku kangen bulan..
aku ingin memeluk bintang bintang..
kamu tanya.. apa yang kamu lakukan selama ini..
apakah disana tak ada yang kamu rindukan..
apa disana kamu berada dalam ruangan yang tak kau kenali..
apa juga engkau disana tak mampu memahami dimana kamu berada..

kamu jawab..
disini gelap..
disini mendung..
matahari dan mataku tak ingin bertemu..
siang dan malamku tak pernah berganti..
aku merindukanmu sahabat..
aku ingin melihat sinarmu..
tawamu dalam gundahku..
ceriamu dalam tangisku..
dan tegarmu dalam kekalutanku..
ah sahabat..
kamu hebat..
aku rindu kamu..
menjadi penerang seluruh kehidupanku..

walaupun ada sesetengah kwn bubu xda contact bubu , busy study , and many else .. '
p, xpa.. boh iso .. bubu always ingat korang buat selama-lamanya .

hanya satu jak bubu minta :'(
JGN PERNAH LUPAKAN BUBU .

to all my ex boyfriends : thx pernah jadi sebahagian hidup kmk . pernah bagi kasih sayang dan cinta dgn kmk sebelum tok .. kmk x pernah lupa korang ow .. boh lupa bubu okey ? ? korang still jadi kwn bubu sampai bila-bila .. kmk xda marah ngan korang gik.. lupakan jak .. sapa2 yg dah ada gerek ya . p, mek tgk all my ex dah ada gerek , ada dah kahwin ? huhuhu . tahniah ... have a nice day and semoga bahagia ngan org yg tersayang ya .. anggap jak sebelum tok ialah satu pengajaran buat kita .. kmk x kesah .. org yg pernah buat salah xkan buat salah selamanya .. ada jua bait .. manusia pandey berubah .. utk jadi yg baik dan yg terbaik . peace !!!!!


FRIENDS : thx coz sudi jadi kwn kmk  dan pernah jadi kwn kmk sampai neytowk ..
yg kmk pernah sakiti hati ya ,, mun x reply mesej or chat ya .. kmk minta maaf . .
kmk sayang ktk org lah ... sampai bila-bila ... sesiapa yg xpernah jalan or jumpa ngan kmk ya .. harap-harap kita dapat ketemu di suatu hari kelak .. amin :'( thx jua buat kwn2 yg always support , like , wall ,comment kat facebook bubu ... and yg pernah take care about bubu espically tmye bubu dlm kesedihan tmye putus cinta terutamanya .. thankss verry mmuucchh !


bubu sayang my family , bestfriends , members , my cyg(terry) , and YOU !
I LOVE YOU





Sunday, November 21, 2010

i love you . i miss u .

i love u .
i miss u .
i dont wanna lose u .
i promise that i will loving u like i love my family .
i keep thinking on you every seconds,everytime,everydays, and forever!!! forever !!!

lalink/cayang/babun
SAYA CINTAKAN AWAK SEORANG

For you see, each day I love you more
Today more than yesterday and less than tomorrow.

every night ? calling mesti :) :)
my lalink always call bubu .
kalau sehari tak silap bby 4 or 5 kali or lebih .
im happy with you cayang .

IM HAPPY WITH OUR RELATIONSHIP

gaduh ? blom lagi  :) :)
buat masa sekarang hubungan bubu dikatakan tahap yg paling memuaskan . i give 95% .
merajuk ? slalu . merajuk manja . heheehe .
he always buat lucu . same with me .
kami berdua janji saling mempercayai antara satu sama lain .
kami berdua bercinta tanpa syarat . boleh jalan dgn kwn , tapi hati tetap ada si terry and dia tetap ingat bubu .
walaupun jauh . .. it okey . bubu paham . my lalink study utk masa depan . 
cyg ? i want to be ur beloved wife ? 
cyg terlalu baik buat bby dan bby takkan lepaskan cyg forever .
i want married with u ..ahaaha.a sewel tmye . :)
harap kita dapat mempertahankan hubungan kita berdua yg penuh dgn lucu,riang,nakal,manja, ... .
yang paling penting ialah kita sporting & OPEN-MINDED ? ooooppsss! ahahaa .

walaupun cyg bukanlah org yg pertama dlm cinta bby ,
tapi cyg yg paling memahami dan mengerti akan bby .
first lelaki yg benar2 buat bby happy , ialah terry ! no other guys . sorry . :(
really love u cyg .. nya slalu polah bby happy setiap hari . that why ? no gaduh2 XD .

sebut je nama terry .
nyalah org yg benar2 mengajar bubu apa itu cinta .
selama tok ? u all know that im always change my relationship .
but tak bermakna bubu always tukar relationship im curang ? cuma bubu mok lupakan mereka .
walaupun bubu dulu pernah berjanji takkan cintakan org lain sampai bila-bila selain mamat ? . ya . im sorry .
but now . tak lagi .. bubu perlu teruskan kehidupan bubu dan perlu menceriakan hari2 bubu dgn my boy yg bernama terry .

beruntung nye dapat terry :) :)
cayanggggggggggggg ! i love u babeh . hehehe.
2 minggu gie nya balit miri . tidak !!!!! cepatkan lah masa berputar . tak sabar nie .
want to spend time with him .
jealous tgk other couple shopping sama2 , dating sama2 ..
nanti mereka .ahahhaa.
wait and see . ahahhaa. im excited plus happy with ur plan . haahahaa. i wait cyg .
and yg paling penting denda bby :( hahaah. masih berjalan dgn lancar ..
talk about denda ? ye lah .. malaysia kalah lawan tahailand hari tue sepak takraw . kena denda . ahhaa.
denda pun best ya .ahaha. xlah kejam gilak ..
okey2 je ......

Wahai cayang ku..!
Wahai lalink ku…!
Apalah erti semuanya ini?
Jika engkau jauh dari diri ku
Tanpa mu disisi ku
Hati ini kerinduan
Hati ini kekosongan…
Marilah sayang ku
Datanglah segera kepada ku
Aku rindu pada mu
Aku cinta pada mu…!
(jangan biarkan aku kesaorangan..!)
:( :( :( :(
bby mok hug ...................... bby mok hug.......................

im really miss u cyg .. :'(
pulanglah ..

cyg .. Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor kekuatan mental dan bukannya fizikal. ingat cyg .. .muahhhssss !

i love you terry ( english )
я тебе люблю махрові ( ukrainian )
le amo terry ( spanish )
Tôi yêu bạn terry ( vietnam )
ผมรักคุณเทอร์รี่ ( thailand )
난 당신이 테리 사랑 ( korea )





 I LOVE YOU FOREVER
 ! TERRY !


 
 

Thursday, November 18, 2010

sahabat sejati aku , sahabat yg terbait bagi aku .

semua dah kembali .
kebahagiaan diantara bubu,mien dah sof mulai baik sepenuhnya . kira-kira 98% . :)
mlm tewk bubu kol sofea .. xtau apahal .. tiba-tiba jak mcm mok kol nya . mungkin ada sesuatu disebaliknya .
lama-lama cakap .. lebih kurang satu jam . :)
mula lah tewk kami dua mcm mok settle hal nya ngan mien .

bubu cuma dapat kata : sof , aku xmok musuh ktk atau dikenali org yg bertopengkan plastik hanya senyum dan tetak tgk kita tiga berpecah ?
sof : hanya terdiam :(

selama mien bersama bubu 10thn dah , sofea dah 5 tahun ... x pernah hal mcm tok berlaku . p,hebat jua org ya pat buat kami bertiga berpecah ..
hal dah terjadi pa boleh buat .. bersabar jklah  mls mok gaduh ..
walaupun nya bls dgn kejahatan . kami hanya mampu bls dgn kebaikan .
dgn triple S bergabung semula ..
p, org sekeliling xtau yg sof and mien slalu tanya khabar masing2 walaupun x bertegur . bubu jua jadi mangsa.

to mien : mungkin kw xtau cita tok. aku bagitahulah tok.ahahhaa..
tmye kita kat perpustakaan ketika mien tido kat hujung sudut library ? ..
ada org padah .. pahal dgn mien ya. kdk menangis jak ..
mok tau sapa busy body lowk .. si kakak kita .sofiah abdullah . hehehee.
tmye ya sof ngan bubu bedebat pasal babi dan cicak . ahhaa. ..
sof mula lah gie tempat rak-rak buku .. mok tau kw benar2 nangis or x .
bubu pun kata.

bubu : jaga .. babi penyibuk ! kepo ! ahahha :)

then , sof padah mien tido jaklah ! .ahahahaa. .

persahabatan ? sukar mok lupakan terutamanya benci dgn sahabat sendiri yg benar2 tahu erti sahabat :)
walaupun sof ego .. p,nya tetap take care about mien . p, org xtau .hahaa.

akhirnya semua dah selesai ..
bubu happy , sof happy & mien pun happy .
syukur padaMu Tuhan .

segalanya keperitan yg kami tempuhi berakhir pada mlm tadi ..
lepas spm mesti jalan sama tok .ahahaa.
keinginan bubu selama tok akhirnya tercapai ..

erti persahabatan? sukar dicari . jadi ? kita mesti hargainya ..
motto dlm persahabatan hanya satu .

JGN BIARKAN ORG LAIN MENGHANCURKAN PERSAHABATAN YG TLAH LAMA BERSATU .

i always love my besties

SYAMIEN ATIYAH & SOFIAH ABDULLAH



Wednesday, November 17, 2010

Sahabat by Aizat (with lyrics) fOr *A



wahai sahabatku .. ingatlah bubu . walaupun kita berkwn hanya sementara :'(

Dengarkanlah lagu AIZAT-sahabat sambil hayati ucapan yg terakhir oleh bubu buat sahabatku *A

Sahabat ,
bubu sedih now .. sebab sahabat bubu dah pergi .. demi kebaikan kami berdua .
walau apapun . bubu akan sentiasa ingat awk . awk sahabat lelaki yg baik . tapi , hanya sementara? kenapa?
tapi tak mengapa .. bubu akan ingat awk slalu *A . minta maaf mun slalu kasar ckp . minta ampun :)
walaupun kita dua tak contact langsung . mesej pun tak ada . fb ? jua tak ada .. it okey .. bubu paham akan keadaan kamu berdua *L . jaga gerek awk baik-baik . jgn sakitkan hati *L . settle bagus2 . k .. To *L , ingat pesan bubu mlm tadi .. kepercayaan .. bagitahu *A . hhehee . mun x tukuk palak nya . biar sedar . . sahabat , bubu akan sentiasa lihat perkembangan kamu berdua . dlm fb . nampaknya keadaan semakin baik . i always support u *A & *L . mungkin susah bagi bubu tinggalkan dan lupakan seorang sahabat yg ikhlas datang dari hati bubu utk berkwn . baru jak mok jadi bff (laki) sbb bff(pompuan) dah ada .. mien and sof . 10thn dah friend. fuhh .. x rasa .. bff laki ? xda .. :'( susah bagi bubu utk jadi bff bubu . ya mesti ikhlas dari hati ... tapi,xpa. God dah temukan kami berdua walaupun hanya seketika pun xpa .. God bless you *A .

bak kata mien mlm tadi " xpa , ada lagi org lain yg lebih baik " . bukan kekasih tapi seoarang sahabat yg paham akan bubu . :'(

bak kata dalam lirik lagu vitamin C
As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

ya .. walwaupun kita xda berkwn lagi.. dalam hati bubu . awk dgn bubu friend forever .
bubu akan sentiasa saat kita bergembira . paloi2 . :(
I keep, keep thinking that it's not goodbye.
p, apakan daya . kita berkwn hanya sampai disini sahaja .

sahabat mudah dicari , tapi sahabat yg benar2 mengerti kita sukar dicari terutamanya dari hati yg tulus dan ikhlas . And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day :( ... I will delete ur number . sungguh sedihnya . God , bagilah semangat kat bubu utk lupakan semuanya dgn tenang tanpa rasa terseksa . kehilangan seorang sahabat lebih sakit berbanding kehilangan seorang kekasih .


cuma sahabat yg ada buat kita,,, di saat kita lagi seneng,,sedih,,lagi suka ...... sahabat yang kukira kan slalu ada kini dia tlah pergi…  :( :(

harap awk bahagia bersama dia . dan begitu juga bubu bahagia dgn terry .
pandangan org lain terhadap kita lain daripada pandangan kita berdua .
walaupun kita berdua saling tidak mencintai . ? perasaan rindu terhadap sahabat pasti ada . terutamanya setelah berpisah .

bak kata pieter ,
Sahabatku……….!
Engkau yang selalu membantu
di dalam mencari arti kehidupan yang sebenarnya
tapi kini
dirimu tla jauh………dan terlalu jauh untuk ke jangkau

Sahabatku……….!
kepergianmu dengan tiba-tiba
sangat ku sesali
mengapakah aku tak tahu ??
setelah aku tahu semuanya
engkau sudah tiada padaku lagi

benar . semua benar . kepergianmu dgn secara tiba-tiba .. ? :( buat erti persahabatku hancur dan hilang buat selama-lamanya .terpaksalah bubu mangambil masa utk mencari sahabat yg benar2 sahabat utk bubu seperti awak .

puisi buat sahabat bubu *A

Kuhembuskan nafasku dalam hidup
Indah kesunyian dalam mimpi
Diam ku seribu bahasa
Diam menyimpan dalam perih
Sesumbar ku katakan aku bisa hidup sendiri
Tanpamu kawanku.....
Namun dalam hati aku teriak
Teriak tiada henti
Menangis dalam kepedihan
Kesuyian yang selalu menemani
Dan selalu menghampiri
Selalu dan selalu.....
Hingga aku merasa lelah
Untuk melepaskannya dan meninggalkannya
Kapan kesunyian dan kehampaan ini pergi
Ku lepas dan ku tinggalkan
sampai bila.....
Adakah secercah harapan
Menyelimuti diri dan merasuk ke hati
Adakah....
Dimana harus ku mencari?
Kawan pengganti seperti engkau.?.........

sepanjang kita berkwn .. kita hanya ketawa dan menikmati rasa gembira tapi ?
dengan tiba-tiba kegembiraan kita hanya sampai disini . dan kesedihan ? mula menhantui bubu :( .
Perpisahan yang Tak Pernah Bubu Inginkan
. ... tapi ? terpaksalah utk kebaikan bersama ..

Dengan perginya bubu jauh di sudut hati ..
tanpa sahabat *A . bubu akan sentiasa ingat akan awk sampai bila-bila .
awk sahabat yg baik dan terbaik .

Sahabat ,
kau yang bautku tersenyum kala terluka . TUHAN itu bijaksana , dia sangat kreatif memberikan teman bagiku tanpa LABEL HARGA , kerana jika DIA  tidak , melakukannya , aku tidak akan mampu membayar utk mendapatkan teman SEMAHAL KAMU *A :'(

Jaga diri awak . jangan pernah lupa bubu dan bubu takkan lupakan *A .

I MISS U  & THANKS FOR EVERYTHING

by : cherwie bubu robinson
18/11/2010







Tuesday, November 16, 2010

TO : dear AMOI VIEY

hellow darl viey


Puisi Cinta Kecewa : Cintaku Menghilang
Ungkapan kata seiring luahan dihati,
disini hatiku berkata,
aku cinta padamu,
namun cinta kita ini cuma satu persinggahan sementara,
Kini,
cintaku telah menghilang,
kau pergi jauh meninggalkan diriku,
kau telah tinggalkan memori indah sewaktu ku bersamamu,
Benar,
ku mencintaimu hingga waktu ini,
akanku abadikan kenangan indah kita dalam nota harianku,
ku menganggapmu sebagai cinta terakhirku,
tiada lain yang ku mahu,
hanya bersamamu sekali lagi,
setelah cintaku menghilang….



boh sad viey :) keep smile .
jangan lemah kerana lelaki .... bak kata bubu
"Sometimes you have to stand alone to prove that you can still stand."
diantaranya ialah CINTA !
lama-kelamaan okeylah viey lak .. cuma ambik masa utk terima keputusan si beliau :)
yg penting . friends is important .okey ?
friends viey akan sentiasa disisi viey disaat susah dan senang .
pacar ? gerek ? couple ?
hanya sementara .
Tunjukkan kat org yg viey ialah seoarng yg kuat ! caiyok ! :) :)

GOD BLESS YOU A.V







khas untuk friends bubu terutamanya my bestfriends,fb friends,.....


weit ! tonight .. pukul 11.40pm.
bubu buat kad p, x kdkmcm kad jak?. ahhaa. free hand polah .. xda k pemadam . suka hati jak polah.
fun polah . ikhlas utk kwn2 yg beragama Islam ..
bubu ada jua buat kad ucapan utk all my friends .. i love u all ..
i still remember u all ..
kepada sesiapa yg nama xdak kat bawah ya boh manas .. xpat tulis,.byk gilak . nok ada nama kat bwh ya .banggalah ? ahhaaa.. :) :)

SELAMAT HARI AIDILADHA



kad daripada bubu buat

Tiqah,azreen,awang Arshamri,sofiah,mien,ali yunan mohd. hazzfia,yatiek zainal,babydarl,karl ayumi,shabila,wan,azizi fendy,lan,azuriah,aniep,czie,lan,m.atha,zuraini rusli,nurhazleen,eswandy,ain,naz,adam,ejam,syahmi,amal,hafiz ismail,asraf,akmal,ayie,raja,dedeq,erra,zizan,ejul,haiqal,echam,mus,m.syafiq,anuar,shahrizan,shah,nashrul,noh,zul,nur fansuri,qamarul,shahreen,dayang najwa,abdul azizi,rahman,pija,syamsina,adib,hairil,yayyha,siti katijah,sharifah rafieza,fitri nadia,hafizuddin,sera,faiq,farid,liyana jasmay,noridin,sadiq,suwex,mamat, more  ..........................


hari tok sangat membosankan .
mlm tewk okey mood walaupun bubu majuk ngan si terry .. hahaa.
bby maafkan cyg . xda bby majuk lama . cuma mok suruh kol , p, xpat request gik .. limit dah . ahha.
mlm tewk terry jawab i love you too sebyk 9 kali.. hahaa. tanpa leju .. i miss u berapa kali ow ? hehee.
buli terry . demi yg tercinta nya towk (bubu) . jawab jua nya.ahhaa.
i love u cayang .. muahshshs !
mlm tewk terry jadi kdk cikgu . fffuuuhhH !
jadual belajar ditetapkan oleh nya . akai ....
bubu terpaksalah ikut .
tapi sorry gilak2lah .. hari khamislah start . ahhaaa. mesti nya marah ya . terpaksalah terima hukuman bubu tok . sebab melarang peraturan mr.terry .. apa ndak denda ya ow ? blom tau gik bubu bah ..
mlm laklah tanya nya. hehehee.
hari tok harap2 nya ada kredit .. hehee. x boring .. calling2x kha . mesej pun jarang mek dua tok ..
mun masih xda kredit jua mr.terry .? miss bubu lah calling .. ahha. dah eload tok. :)
esok ? plan gie kampung ! wacehhh ..
tanam padi oit .. kotorlah nampaknya .. main lumpur kit . wah !@ padi sawah .. best ya .
p, bdn kdk bubu tok slalu melekat kat lumpur . tercabut kasut boots kebun ya .ahaha.
have fun kat kampung with family esok ..
 
IM LOVIN IT !

ah ! satu hal gik .. FACEBOOK ? ahahaa. first tmye mok asa  jauhkan diri sama fb . pergi nun ! ehhehee.
nampaknya pakey blogger jaklah .ahaha.
p,xtau sampai bila .. lepas spm .kali xda gik pakey fb ya kali .. asa jak ? ahhaaa. blom tau gik .
adalah bubu buka , p xda reply mesej,comment or moreee.. cuma view jak .. buka kejap jaklah .. hahaa.
take care my pussy facebook CBR :) hahahaa..

hari tok jua ????
polah bubu panas ! hot ! emo !
mok tau knk ?
pasal team malaysia ..
lawan ngan china .. sepak takraw . wow !
nasib 2-1
lelaki berpasukan ..
team satu  mlysia dapat lawan senang jak .
team 2 mlysia .. ? adoi ..kecian bubu tgk pemain lama sepak takraw ya . dahlah sorang jak .. nok 2 orang ya .terutama pakai baju no.2 . yarabi ! malas alu .. berdiri jak .. emo alu jak tgk .. bodo :P abg tony ngan bubu mala jak marah nya eyh . tembab gilak .. mun ada bola ya kat nya mesti gagal .nok paling dahsyat ya . nya x lmbung bola ya balit . mok tau apa nya polah . nya ambik k tangan . yarabi ! !!! ! ! geram eyh !. alu lah dapat no. china ya ..
tmye team 2 malaysia main . china menang pula. akai .. tekong nya kuat ow .. babi eyh ..
tiba2 .. team 3 malayisa main. ya baru best .. dua2 negara main  best alu .. ahhahaa. malaysia menang keseluruhannya :) :)
alu senyum bubu . xda riso gik ..
blom final gik .hope tahun tok masuk final gik ..
bubu mok team MALAYSIA lawan ngan THAILAND :)
kedak dolok ..
ya baru best ..
boh bawa malu .. mun diantara dua negara tok x masuk final . xbubu tau .. malu ya . . famous main tok pun thailand and malaysia ..
tadi bubu tgk indonesia lawan vietnam memang 2-0 .. xsilap bubu lah ..

hari tok jua .. dapat cuci mata .. pertandingan swim . laki punye . yarabi !  !  so hot & sexy beb ! ahhaa.
malayisa saringan 3 dapat no.3 ... baru saringan jak .xpa.xpa.
dahlah lelaki jepun saringan 3 ya nok dpt no 1 ya .. fuuuhhh ! sexy beb .. suka tgk belakang nya .. body depan nya gik . yarabi ! ! ! !  kemen eyh . bermuscle. normal .ahhaa. ada nok terlalu besar x best . ada nok kecik muscle pun x best jua tgk . nok sedang2 jak.ahahaha.
dahlah cute .. fuhh! mun terry baca tok . jgn jak nya jeles.ahhaa.
xpa nak ? dlm tv jak ya .ahhahaaa. dahlah . sampey xctok jak .. mok rehat jap.hahaa.
papai my lalink semua ! muuuaaahhhsss !

THE END
16/11/2010
by : cherwie bubu robinson



Sunday, November 14, 2010

i missing you terry :P

cayang .. akhirnya kita bongkarkan relationship kita :)
xdapat tahan bah . xpat bohong org . cyg .. im really missing u cayang.. love u so much my babun !
kmk harap hubungan kita kekal . peace . muahhss !
sorry xpat reply mesej hari tok .. bby xda kredit .. hehee. esok bby eload okey . bby esok xda school . yes ! hari tok last skool .. utk harian biasalah .SPM ? minggu depan . ehheee.. always bagi bby kata2 semangat k ..lalink ! walaupun xpat jauh daripada facebook or blog ? p,xpa. boh iso .. kmk dpt study jua . and bubu tetap jaga org nya cinta ( TERRY) :) KMK RINDU KTK LALINK . omgg ! angau dah . xtau mok lepas rindu ngan sapa. my cutie blogger lah jadi mangsa.  kadang2 pandey senyum kedirik teringat cyg ko .. kita tiap2 mlm kol .. sewel ada jak .. tido pun calling still berjalan . masih on .. dgrlah sapa yg berdengkur . :):) maybe me or u cyg ? :)
mlm lak kol gik ? yeahh ! cukuplah kol mlm .. xpayah slalu .. biar rindu kuat kit .ehhee. sorry k mun bby x minta kebenaran jalan hari ya . sorry gilak2 .. xpa. baru sekali . :)
tmye spm mesti kita jarang contact .. tapi,nasib ada cuti rehat sikit  .heheee. pat calling :)
mlm tadi best cyg .. my cyg terry luahan perasaan apa yg suka & apa yg x suka kat perangai bini nya tok .heehe. yg agak naughty ..
walaupun jauh .. bby percaya .. kita saling setia diantara satu sama lain . cinta juga perlu ada kepercayaan diantara satu sama lain . mcm bby .. bby percaya yg cyg xda pompuan lain selain bby .. think positif . :)
marik cyg calling tmye tgh hari .. bunyi mcm ngantok jak .. bby sengaja jak tanya ( cyg ada pompuan lain nak ? apa ada dlm fb ada pompuan lain hantar post ya . sapa ya ! ) polah bunyi suspens kat cyg :) :) sebenarnya post bubu kedirik .ahhaa. nya dgr alu tegas bunyi bah . bila ! ahahhaaa. plantey jak ..hahaa. pas ya tetak .ahaha. bby cuma xmok dgr suara kdk org setahun x makan .. mun polah kedak tok.alu semangat nya ckp.ahhaa. hari tok my cyg balit lmbt .. agik belajar nya sampey pukul 5pm . :) hari tok isnin .hahaa. mesti busy polah assignment bulan tok nya .
tmye tok xda gaduh .. cuma majuk kit adalah .. ahhaaa. my cyg jenis yg pemaaf . muahhss !
cyg ????? balit jak kw ! ahahhaaa.
miss bubu mok hug u ..
This disember hanya aku dan kamo :) :)
mok spend dgn ktk jak lalink ! no others ..
mmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuahhhhhhhhsssssssss
flying kiss dari org miri . otw send to bandar kuching :) 10 seconds .
bby mok romantik ngan u lalink ! aaaaaaaa.. rawwwr ! mok jadi huck lowk :) :)

cyg boleh tanya x? . knk ktk bait gilak ! ahahahahaa..
dolok memang nakal lah .. semua manusia pernah nakal .heheee. sama jua kdk bby ..
u my husband ! !!!!
bini kau xctok rindu kat kau wahai si terry .. :) :))
rajin2 lah study ya .. boh tgk nenen pompuan yg besar .. hahaa. alu ngaco.ahhaa. bak kita dua ckp marik :) haaha. stupid lah pikir hal ya .. ngek ! first x ngako mun tgk pompuan sexy limpas x tgklah konon.ahhaa. mok gilak berdebat ngan bby ow .. pandey jujur nya :) :) xpa. xda bby marah . .. sama kdk bby . hahaa. xboleh tgk laki hensem . rugi mun x tgk .ahhaa.a menyesal  !hahaaa.a
dua2 sporting ... mcm tok bubu inginkan ..

kmk suka kat terry tok nya x milih .. ada kekasih gelap kmk yg lain . ada milih sikit mun pasal pakaian .. ish ! hate it ! . suka hati bubu lah mok pakai apa.ahhahaaa. .. terry just a simple guy .. xpayah mok style alu2 .. xmok bby ...over alu jak .suar pendek pun cukup. ahahaa.muahshs !

lalink ! first tmye dalam hubungan bby xda warning mok larang toklah .pasal toklah .. xda faedah .ahaha. mun dah ada sifat percaya . ? xpayah takut . think positif . ehheee. cyg xpernah melarang bby mun lepak , kuar ngan laki lain , or everything .. hehee. same with bby .. bby xpernah melarang . cuma .. satu kita dua harap agar kasih sayang dan cinta kita sentiasa kat hati setiap masa :) dan berkekalan sampai bila-bila ..

THIS PICTURE TO LALINK !




Taken by : miss cherwie bubu robinson
15/11/2010
3.38pm
rasa sayang ~ untuk kawan

malam tadi kamu dan kawan baikmu bertengkar.
kamu membuat keputusan tak mahu bercakap dgnnya keesokan harinya.
dia senyum kepadamu.kamu mengetap gigimu kpdnya.
dia menceritakan perkara yg baik tentang kamu kpd kwan2nya yg lain.
kamu pula menyebarkan khabar angin mengenainya.
dia cuba mendekatimu dan menegurmu.
tapi kamu tolaknya ke tepi.

baginya kamu seorg kawan yg terbaik.
kamu pula rasa dia seorg kawan yg paling teruk pernah kamu jumpa.
dia pun menulis nota kpdmu dan menceritakan semula kenangan manis yg
pernah kamu dan dia kongsi bersama.

kamu pula menulis semua saat buruk yg kamu ingat sepanjang bersamanya.
jauh di sudut hatimu kamu mengasihaninya.
tapi di hatimu juge sudah penuh dgn kebencian.
keesokan harinya kamu jumpa satu nota drpdnya:

Dear_________,
saya cuba memberitahu kamu semlm tapi kamu tak beri peluang utk saya bercakap. saya cuba beritahu kamu berita gembira tapi kamu takut utk
mendengarnya. saya cuba utk senyum kpdmu tapi kamu sambut senyuman saya dgn kebencian.

skrg ni keadaan saya sgt teruk dan makin teruk.
saya minta maaf sbb hari ni saya tak dpt berjumpa dgn kamu. saya tulis surat semasa saya di hospital. saya sudah kesuntukan masa.
saya minta maaf sbb terpaksa beritahu kamu skrg.
saya minta maaf atas pergaduhan kita,kamu mmg seorg kawan yg hebat. saya janji saya akan sentiasa memerhatikan kamu. salam kasih sayang,

kamu pun berlari ke hospital utk meminta maaf pdnya. tapi hanya ibunya saje yg ada di situ.
ibunya menekap mukanya dgn kedua belah tgnnya.
dan dia pun menangis.dia melutut dan berdoa supaya Tuhan kembalikan anaknya. kamu sudah terlambat. kamu berharap dpt beritahu kawanmu yg kamu minta maaf dan ucapkan selamat tinggal.

pengajarannya:

semua kawan ada masa naik dan turun.dan kadangkala kamu perlu meminta maaf. jgn tunggu org lain melakukannya dulu.
sbb kamu takkan tahu ape akan terjadi esok hari.

kehidupan :)

Setiap insan di muka bumi pasti ingin DISAYANGI DAN DIHARGAI, begitu juga untuk menyayangi dan menghargai. Tetapi sudah menjadi lumrah KEHIDUPAN apabila kita disayangi, kita lupa untuk menghargainya buat masa yang panjang ataupun buat selama-lamanya. Bila sudah disayangi, kita berasa senang dan gembira selalu apabila hidup kita diambil berat oleh orang lain. Tetapi benar-benarkah kita menghargainya?
HARGAI INSAN YG MENYAYANGIMUwalaupun dia bukan insan yang kamu pilih untuk disayangi, kerana dia juga mempunyai hati dan perasaan untuk dihargai. Walaupun tidak setinggi gunung penghargaan yang kamu beri, cukuplah sekadar mengjaga hati dan perasaannya. Sesungguhnya ia lebih bermakna daripada wang ringgit.
KEHIDUPAN ini hanyalah sementara, setiap yang hidup pasti akan berakhir jua. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Itulah ungkapan yang sering kita dengar, tetapi adakah kita benar-benar menghayatinya? Tidak jawapanya untuk jangka masa yang lama, ya dalam jangka masa yang singkat. Kita tidak pernah sedar akan hakikat itu, tetapi bersyukurlah jika kita diberi ingatan yang kukuh mengenainya.
KASIH SAYANG seseorang bukan barang atau objek untuk dimainkan, tetapi ianya adalah satu kurniaan tuhan yang perlu kita hargai dan hormati. Tetapi bukanlah kita perlu berlaku hipokrit, atau berlakon semata-mata untuk menghargai seseorang. Hargailah dan hormatilah dia dengan seikhlas hati kamu. Jangan sesekali menyakiti hatinya, kerana sudah pasti dia rasa tidak dihargai.
Ingatlah selalu bahawa kehidupan ini tidak selalunya mudah untuk kita lalui, tambahan pula dalam membina sebuah perhubungan. Antara dua insan pasti ada yang ketiganya, hargailah dan hormatilah insan yang menyayangimu sentiasa. Jangan sesekali melukakan hatinya, kerana dia insan yang patut kamu hargai.

Saturday, November 13, 2010

aku cinta kw ? :(

pagi yg indah ? menjadi suram .bagiku .
setitis demi setitis mengalir dari mataku ..
sampai bila masalah akan berakhir dalam hidupku . esok ? minggu depan ? tahun depan ? atau sampai mati ? .
aku perlu org yang ku sayang paham akan sifatku .
mungkin diluaran ? aku gembira .
didalam ? siapa tahu . :(
aku cintau kw . aku syg kw . aku rindu kw .
aku minta maaf mun aku terkasar ngan kw . aku akan tunggu kw balit miri .
p, aku mohon . jgn buat perkara yg aku x suka kat xcia .
kw lelaki yg bait . kw xpernah marah aku . kw xpernah ego dgn aku . kw okey jak dgn keputusan aku . Tapi,
aku minta maaf mlm tadi . :(  .. kwlah org pertama yg bergelar sebagai kekasihku yg bait gilak ngan aku . aku mungkin bodoh sebab aku pentingkan cinta org lain , tolong kwn . tapi cinta kita ???? biar ke tepi .. sampai aku lupakan kw . :'( aku mok bersama kw kat xcia . . aku mok ngan kw . aku harap aku jadi diam kat xcia . mula kehidupan  baru , kwn baru dan ngan kw buat selama-lamanya .
aku mok kita kembalikan kebahagiaan  kita berdua semula . :'( ..aku sedar neytowk . aku just pentingkan kwnku . aku x pentingkan kw . walaupun cinta kita , org xtau . aku tetap syg kw . :( aku mok peluk kw :'( kedak org peluk gereknya .
kenapa masa lambat glak ?
aku akan tunggu kw balit miri this disember .
aku mok spend tmye ngan kw .jak :(.
mungkin aku byk buat salah kat kw . im so sorry cayang .
aku xkan lepaskan kw .dan  aku harap kw pun sama . boh lepaskan aku :(
aku mok cinta kita dua sampai ke anak cucu ; aku cakap kdk ya sbb aku xpernah dpt cinta? sebait kw .
hanya aku yg tahu . tapi aku ? slalu anggap kw kedak patung .mcm xda papa . aku bodoh !!!!!!
lelaki yg sebait kw xsepatutnya layak dapat layanan yg tlah ku lakukan kat kw . aku dah polah kw sedih . aku beruntung dapat cinta kdk kw ..
puisi untuk kw :(
Cintaku Jauh..


Awal ku melihatmu..
Kurasakan hatiku tak menentu....
Rasa Cinta itu...
Semakin hari,semakin merayu...

Menyentuh sudut kalbuku...
Mengusik semua khayalan indahku...

Cinta itu...
Membuatku ragu..
Karena ku tak mungkin memilikimu...

Wahai kekasihku....
Janganlah kau pergi menjauh dariku...
Karna ku takkan mampu...
Bila jauh darimu....
AKU CINTA KW * terry *

kekasih hati jauh dimata
rasa rindu membelenggu jiwa
hati terombang ambing oleh cinta
hati terasa sakit karena merindu
entah sampai bila kita terus begini
bilakah kita dpt ketemu ?...







CINTA :)

DALAM sesebuah perhubungan, tidak salah jika ada perasaan marah atau cemburu kerana ia sudah adat cuma jangan berlebihan.
Emosi marah tidak harus menguasai diri kerana ia hanya akan mendatangkan keretakan dalam hubungan.
Mengikut kajian pakar, hampir 80 peratus keretakan dalam perhubungan berpunca apabila perasaan marah dijadikan perasaan utama. Ini berlaku apabila setiap kali wujud krisis dalam hubungan, setiap pasangan akan mula berfikir untuk memutuskan hubungan dan mencari pengganti yang mungkin lebih memahami perasaan diri yang sebenarnya. Kadangkala masalah kecil diperbesarkan sedangkan masalah itu boleh diselesaikan dengan berbincang antara satu sama lain. Tetapi apabila perasaan marah sudah menguasai diri dan hubungan berakhir, lazimnya ia berlaku dengan alasan tiada jodoh dan sefahaman. Memang benar jodoh itu di tangan Tuhan tetapi kita berhak berusaha agar jodoh kekal bersama orang tersayang. Tetapi jangan hanya sebelah pihak saja berusaha. Usaha mesti dilakukan kedua-dua pihak untuk mendapatkan hasil lebih memuaskan. Satu lagi perasaan yang perlu diatasi adalah cemburu. Tidak salah untuk rasa cemburu tetapi biarlah berpada-pada. Memang benar cemburu tandanya sayang tetapi jangan melampaui batas. Tidakkah rasa sia-sia hubungan yang dijalin sekian lama terputus begitu saja hanya disebabkan cemburu pada pasangan? Ramai yang memperkatakan soal cemburu malah pelbagai cara untuk mengekang perasaan cemburu daripada terus menyelubungi hidup.
Terdapat dua langkah yang boleh diambil untuk mengelakkan perasaan cemburu mengawal hidup kita iaitu jujur dan setia.
Memang ada perkara yang tidak memungkinkan kita berterus terang tapi bagi mengelakkan pasangan memikirkan perkara yang bukan-bukan, lebih baik jujur dan berterus terang dengan pasangan bagi mengelakkan perselisihan faham berterusan.
Jika jujur pada pasangan, sudah pasti dia akan menaruh kepercayaan dan mengekalkan perhubungan itu hingga ke akhir hayat. Kesetiaan juga memainkan peranan penting kerana jika kita sayangkan pasangan, sudah pasti kita juga akan setia padanya. Jika sayangkan seseorang, sudah pasti kita tahu siapa yang ada di hati. Jadi, apabila sentiasa mengingati pasangan, amat mudah untuk kita mengelakkan diri daripada berlaku curang pada pasangan. Cinta terasa indah apabila ke mana saja kita pergi, si dia sedia menemani tetapi terasa pahit apabila kita ternampak pasangan berjalan berdua-duaan bersama insan lain.
Apapun, jangan biarkan marah dan cemburu terlalu menguasai diri. Berikut sedikit panduan untuk membantu kita menjauhi rasa marah dan cemburu, sekali gus mengekalkan keindahan hubungan bersama si dia: > Jangan sesekali memungkiri janji.
> Sentiasa jujur kepada si dia kerana wanita atau lelaki memang benci apabila ditipu.
> Beritahu si dia mengenai sesuatu perkara dengan tepat.
> Jika si dia dalam keadaan bermasalah, sentiasa menggembirakannya.
> Andai anda jujur, si dia akan setia kepada anda.
> Jangan terlalu mengongkong dirinya kerana dia juga inginkan kebebasan.


Thursday, November 11, 2010

perasaanku

Aku tak selalu baik dan juga tak selalu benar, Sekali waktu aku begitu baik dan juga kadang sangat bodo. Aku hanya manusia biasa seperti yang lain, punya asa yang kadang-kadang tidak bisa diterima akal. Aku bersyukur bisa mengalami ini semua, perjalanan jiwa menemukan jati diri, aku senang bisa punya rasa syukur atas nikmat yng Tuhan berikan kepadaku. Aku sadari semakin aku bersyukur semakin banyak kebaikan yang kutemukan. Aku temukan, tidak semua mesti difikirkan secara logika, aku hanya bersyukur dan bermimpi setinggi langit… tanpa rasa takut, khawatir atau cemas. Kulakukan segala sesuatu dengan tulus menggunakan persaanku, kujalani cobaan dengan sabar dengan perasaanku, ku bersyukur yang semua terjadi membuat aku lebih kuat dan lebih dewasa.
” Aku mencintai hidupku apa adanya”


muahhhhhhsssssssssssssssssssss !!

Wednesday, November 10, 2010

aku mok tok !!!!!!! ada ku kesah !! suka hati akulah aiya :P

kau ibarat cintaKU .
kau ibarat teman sejatiKU.
kau ibarat keluargaKU.
kau ibarat bantal busukKU.






wah !!!!!
inilah yg ku katakan ..
teddy bear with ada sejambak bunya. OMG ! sweet nye.
I LOVE IT . bak kata mcd . IM LOVIN IT :)

MALAM TOK BUBU BOSAN !  BORING TAHAP CICAK !
XDA KREDIT !!!!!!!!! NO !!!!!!!!!
KITA ONLINE TERUS AMBIK PICTURE . WACCCCIIIEESS :)




10.11.2010
by : ms.cherwie bubu robinson

Tuesday, November 9, 2010

makanan kegemaran bubu


Makanan kegemaran bubu . yes !!!!! paling minat LEMON CHICKEN . sedap tue .
mun mok belanja bubu . belanja apa nok ada menu ada kat atas owkey ? ahahaaa.
x malu :P

CINTA REMAJA

Cinta ketika remaja, adakah ia perlu, harus atau tidak? Terdapat pelbagai pendapat tentang hal ini namun bagi saya cinta sesama insan ketika remaja boleh dijalinkan asalkan masing-masing tahu batasan dan mengawal perasaan cinta itu.

Perasaan untuk mencintai dan dicintai memang tidak dapat dielakkan oleh semua insan terutamanya bagi remaja. Perhubungan ini seharusnya membawa kesan yang positif bagi remaja kerana mereka mempunyai pendorong untuk memberi galakan atau persaigan dalam bidang pelajaran selain daripada ibu bapa mereka yang sentiasa mendoakan kejayaan mereka.



Namun remaja haruslah mengamalkan sikap berhati-hati dan tidak melanggar batasan adat timur dan agama semasa bercinta. Mereka seharusnya mengikut perasaan remaja mereka dan sama-sama belajar untuk menjadi orang dewasa yang lebih baik.

Ramai pasangan yang melafazkan cinta, tetapi sebenarnya mereka tidak mengetahui mengapa dan Kenapa mereka bercinta. Alam percintaan sememangnya indah, bagi pasangan yang sedang asyik dilamun cinta, dunia ini ibarat mereka yang punya.

Namun begitu masih ramai yang tidak mengetahui apa itu cinta dan bagaimana mahu menjadikan ikatan cinta yang dijalin akan terus membawa ke jinjing pelamin. Kefahaman tentang konsep cinta antara lelaki dan wanita perlu diketahui serba sedikit agar hubungan cinta yang dijalin tidak membawa kepada kekecewaan.

Bagi wanita cinta adalah sejenis emosi. Kepada orang lelaki cinta adalah suatu peristiwa, suatu kejadian dan bukannya emosi. Setiap peristiwa mempunyai permulaan dan penghujung. oleh itu bagi orang lelaki sekali mereka jatuh cinta dengan wanita, maka cinta itu akan terus kekal jika tiada halangan yang menimpa.

Oleh sebab itu, lelaki apabila telah melafazkan cintanya kepada wanita, tidak kiralah melalui apa sekali pun, sama ada ikatan janji yang diucapkan sesama sendiri, ikatan tali pertunangan, mahupun melalui pernikahan, maka baginya selepas itu perkataan cinta tidak perlu disebut-sebut lagi.

Berlainan pula dengan wanita, mereka mahu sentiasa mendengar kata-kata belaian kasih dibisikan di telinga mereka walaupun seribu kali dalam sehari. Inilah yang menjadi perbezaan ketara istilah "cinta" bagi lelaki dan wanita.

Kisah Silam dengan sahabat pepekku & yg lln .

weit ! !
malam tok . topik kita ialah KISAH SAHABAT bubu .
mun x suka . GET OUT ! kat atas ya dah padah . fucker sila keluar .. bodoh :P
mlm tok tepat pukul 10.51pm. mun waktu bubu lah . xtau betul x .. neytau laju or slow kdk kura2 . :)
bila mok masuk cita tok .. ahahhaa..okey2. aku mulakan ..

BAB SATU

tmye school rendah dolok .. bubu ada kwn biasa2 jak .
bila dah masuk darjah 4 . .. bubu sama kelas ngan syamien (kenit) .
walaupun syamien tmye ya x suka bubu . maok tau sebab ?
sebab cikgu Nancy ajar subjek MUZIK suruh bubu tullis nota kat papan hitam .tulisan kacak nak  !ahhahaa..
biak nama mien tok jeles lah tewk .. ahhaa. anti jua kau ngan aku ow mien dolok . ahahhaa.
pada suatu hari .. cehggghh ! ! tututu ( soundtrack)
kazen bubu suka ngan mien .. ahhhaa. sama kelas. senang tolong ya ..
bubu jua tolong .. bubu tolonglah kazen bubu tok mcm ney mok pikat si kenit tok .
then , bubu bagi idea . suruh bagi cokelat . wah !  ! ! !!
syuk lah tewk mien diber cokelat .. nyaman ya bah ..
tapi x satu kisah beb ! cokelat ya bukan kazen bubu beli .. SI BUBU tok jua bagi .. ahahhaa.. kazen ya tolong beri jak .. tedah .. xpa .xpa.. bukan kisah cinta monyet gik ya . kisah cinta kuda belang dah ya .ehhee.
dari kejadian ya lah .. mulalah mien and si bubu tok mulai rapat dan saling kenal satu sama lain .

BAB 2

darjah 5 ... ahahhaaa.. paloi !!!!!!
pada suatu hari .. ada pengawas cari pasal , p, neytowk kwnlah .. biasa2 jak . gara2 gunting jak alu gaduh mcm kelaie pasal gerek .. ahaha.. nya lowk mula .. elexlah lok .. cari pasal ngan mien .. xpa. sabar bubu tok.
kriiinnnggggg ( bunyi loceng ) ..
balit tmye !!!!!
tiba-tiba ..
muka garang bubu kedak muka pocong knk pakai bedak merah mula cari pasal.ahaha
ambik kau ! !! ahahaa..
bubu mula jln dgn lengoknya . pas ya  exsen terlantak bahu pengawas ya ..
kemen jua ! !! nya TOLAK BUBU ! . yarabi .. cover malu ya .. babi eyh !.sial .hahahaa.
xpa.. bubu bgn .. mien tetap tahan .xpa.xduli .. pergaduhan mula ..
semua ada ..bertampar ! bertumbuk ! p,susah sikit.pengawas pompuan ya tinggi . payah jua .xpa.. tetap berkeyakinan.. aahaa..

pengawas : kau apahal ! xda aku ngaco kau ..
bubu : EH ! kau cari pasal ngan mien bererti kau cari pasal ngan aku !!!!!

mulalah gik pertempuran .. ahhahaa.
tiba-tiba .. bubu mok semangat sepak ..
otw sepak nya .. tiba-tiba KASUT AKU PANDEY TERBANG !
paloi jua kasut bubu tmye ya .. mok tmye tok jua nya polah hal .. longgar bah . :)
sempat gik semua senyum .. tgk kejadian ya .dgn nya and bubu jua tersenyum ..
pas ya exsen cover line . polah muka xtau . polah muka garang agik .dlm hati .. TUHAN jak tau .ahahaa.
blom menyerah gik si tinggi (pengawas) . ya .. dah kwn2 support bubu jerit nama bubu ..

kwn2 : shirley ... shirley !!!!!!!!

ALU LAH TEWK .ALU KECUT . aie. bubu pun hairan .. apahal anak tok terus nangis . yarabi .polah drama pula nya tok . mcm bubu jak cari pasal mun nya nangis maka nya lowk.akai ! ..xpa.xpa
keesokannya ... awal pagi .. ?
jumpa guru disiplin ..
suruh cuci tandas. padan muka ..pikir kecik hal towk .sekali tgk .. kat perhimpuanan pun guru besar cakap pasal ya .. mulalah suspek berkenaan tersengeh . ! ahahhaaa..tmye ya ..
sewel jak asa ....

BAB 3

tmye form 1 .. ada gik org cari pasal .. mun neytowk mungkin hal kecik . ahahhaa. biasalah tmye marah masa ya ..tmye bubu tgh makan .. ngan kwn .. tiba2 laki ya sial benar . di tikam nya limau kat baju bubu . KOTOR BEB ! tok x boleh jadi tok ..
elex lowk .makan habis lowk ..
5 minutes kemudian . jaga setan bubu dah sampey . bubu agak biak laki ya .. balas balit , bubu perah limau kat baju nya ..
then , otw gie tepat bubu . nya ada cakap something nok polah bubu manas . kemen biak tok eyh !
bubu agak nya .. kita CEKIK nya !!!!!
hahahhaa.. bolehlah lamanya . gila jak ...
neytowk laki ya xda skool kat st.co .. xcney nya ow .tmye pom 2 masih ada biak ya .ahaha/
xpa..
ada jua kenangan pahit ngan nya .ahhahaaa..

tmye pom satu jua lah .. bubu and bubu dapat best friends sorang gik . namanya SOFIAH ABDULLAH .
kelas 1S6 sebenarnya pindah gik 1S5 . hehhee. cikgu padah mesti ikut nama .. terpaksa mien ngan bubu pisah satu meja .. sebelah bubu ialah sofiah .lepas sofiah mien .. mulalah .. tek .kenalan2 ngan sof ..kami dua kali suka tgk nya bah .. mcm okey dapat kwn ngan nya tok ..
terus lah mien padah .. KACAK OW TULIS KAU :)
sofiah malu2 jawab TERIMA KASIH ..
pas ya ... makin rapatlah kami bertiga ....


Byk kenangan manis dan pahit yg kami bertiga telah lalui .. tapi neytowk buu still masih ngan xdak .. iaitu best friends bubu SYAMIEN & SOFIAH .
kami ialah triple *S* ...
xda org lain ..hehee.. mun jua .tapi kami bertiga tetap kwn bubu sampai bila-bila .



walaupun banyak rintangan dilalui oleh kami bertiga .. KAMI TAK KESAH ! :)

friends forever
syamien & bubu : 9thn 11bulan
syamien,bubu,sofiah : 5tn 11 bulan

KITA KAWAN BUAT SELAMA-LAMANYA
(Cherwie bubu , mien kenit , & sofea tembam )




my ex polah kat bubu ( just mahu ingat je lah )

Monday, November 8, 2010

JAGA KELAKUAN

Oit lelaki .. perlu ingat !

Berkelakuan baik. Bergurau ringkas tidak mengapa, tapi tetap berhati-hati agar tidak membuatkan mereka terasa atau berkecil hati.

Wanita jenis ini memang tidak gemar dengan lelaki yang suka buat lawak bodoh [stupid joke]. Bergurau biarlah berpada, kerana wanita jenis ini sememangnya amat mudah berkecil hati [fragile heart] dan jenis tidak mudah menerima gurauan yang ganas-ganas atau berlebihan. Jadi, jika ada niat hendak mengorat wanita jenis ini, sila belajar mengawal diri dan perasaan serta perangai suka membuat lawak bodoh.

Jangan ambil kesempatan. Walaupun mereka mungkin memberi isyarat yang mereka juga minat kepada anda, tidak bermakna anda boleh semudah-mudahnya menyentuh atau mengambil kesempatan terhadap mereka.

Wanita jenis ini sangat berhati-hati dalam memilih pasangan. Kebiasaannya wanita jenis ini lebih suka berkenalan dengan adik anda atau keluarga anda dalam masa dia mengenali anda, ini menunjukkan dia berminat untuk menjadikan anda pasangan hidupnya. Namun, jika anda seorang lelaki yang tidak serius dan suka mengambil kesempatan, perangai anda akan mudah dikenal pasti di sini. Iaitu anda sangat liat memperkenalkan keluarga anda kepada si dia. :D

Sekali-sekala berikanlah pujian ikhlas anda, jika tidak kepada fizikal mereka, apa salahnya memuji sikap atau personaliti mereka. Tapi ingat, pujian harus jujur!

Wanita jenis ini tidak menghargai pujian. Ini kerana mereka sedar, mereka tidak memiliki kecantikan fizikal seperti wanita lain. Jadi, jika anda ingin memuji mereka, pujilah dengan jujur dan ikhlas. Jangan puji tak bertempat dan membabi buta. Daripada niat anda hendak mengambil hati si dia, akan bertukar menjadi menyakitkan hati si dia. :D Jadi berhati-hatilah dalam memuji wanita jenis ini.

Jadi pelindung dan sentiasa mengutamakan keselamatan diri mereka.

Wanita jenis ini amat mendambakan lelaki yang mampu memberi perlindungan kepada mereka. Tidak kiralah dari segi fizikal, mental, emosi ataupun jasmani. Wanita jenis ini juga mendambakan lelaki yang sentiasa mengutamakan keselamatan mereka walau di mana sahaja. Ini akan membuatkan mereka sentiasa ingin merasa dekat dengan anda kerana merasa selamat bersama anda. :D


semua ada kawan ?

Masih mengenai kawan.

Saya pasti tentu setiap daripada kita mempunyai kawan. Kalau tidak kawan karib, kawan biasa-biasa. Ini adalah naluri manusia. Kita diciptakan untuk untuk saling bersosial dan berkomunikasi sesama sendiri. Cuba bayangkan hidup ini tanpa sesiapa untuk kita bercakap dan bermain? Tentu sunyi sepi, bukan.

Ada pula yang menghadapi masalah dalam mencari kawan dan hubungan itu sendiri. Kadang-kadang apabila kita berbuat baik kepada kawan, tidak pernah langsung diendahkan dan dihargai. Ada pula yang menikam dari belakang. Harapkan pagar, pagar makan padi. Kawan jenis ini tidak berkualiti.

Semua orang ada kawan. Semua orang juga boleh menjadi kawan. Namun, bolehkah kita menjadi seorang kawan yang baik? Seorang kawan yang membantu kawannya yang lain tatkala dalam kesusahan.

Ada orang kata, kawan yang baik adalah yang meneman di saat tawa dan tangis. Benar sama sekali. Itu adalah kawan yang sejati. Itu adalah sahabat. Orang yang boleh kita harapkan dalam apa jua keadaan. Teman tempat untuk meluahkan segala perasaan, isi hati yang terpendam dalam ruang yang tersembunyi.

Setiap daripada kita boleh menjadi kawan sejati. Bukan kawan rapat, tetapi kawan yang sejati. Berkualiti. Namun sudah tentunya tidak semua orang yang memilih perkara sedemikian. Bila kawan ditimpa kesusahan, masing-masing hilangkan diri. Bila kawan tidak sealiran, tidak mahu bersantai bersama dan rasa malas hendak berbicara.

Bukanlah susah menjadi seorang kawan sejati. Kawan yang berkualiti dan ikhlas didalam perhubungan tersebut. Mari kita renungkan diri;

Adakah anda seorang kawan sejati?  

Kawan Sejati

idaman kaum wanita terhdp lelaki . heeheehee.

MATA
sebenarnya, mata memiliki daya pemikat dan daya penarik yang tersendiri. Ada wanita yang tak senang duduk jika lelaki memandang mereka tepat pada mata semasa bercakap … Hai… wanita boleh cair dengan hanya satu pandangan je daripada lelaki. Macam pepatah Melayu tu la.. ‘dari mata, turun ke hati’.. Ishh… bahaya nie. So, untuk kaum lelaki, tundukkanlah pandanganmu semasa bercakap dengan wanita… supaya wanita takkan tergoda dengan panahan aura dari matamu itu yer… :-p

LENGAN
ada gak wanita yang suka tengok lengan lelaki. Lengan lelaki yang besar dan berotot menjadi idaman kebanyakan wanita. Pada mereka, lelaki jenis nie sure dapat protect mereka daripada diganggu lelaki lain atau melindungi diri mereka daripada kejadian yg tidak diingini.. tapi jangan pulak pilih lelaki yang berotot tetapi bila nampak tikus jer… terus lari lintang pukang… alahaiii lelaki… :-)

DADA
ermm… boleh dikatakan memiliki dada bidang atau berotot bagi seseorang lelaki itu adalah satu aset yg berguna pada mereka. Mana taknya, kerana ini membuatkan mereka kelihatan lebih gagah di mata wanita. Tapi… bukan semua wanita yang suka mendapat kekasih yang ala-ala Arnold Schwazenegger, tak gitu?..:-)

RAUT WAJAH
ada sesetangah wanita suka melihat raut wajah lelaki yang bersih atau yang clean-shaven… di mana tidak terdapat sedikit bulu roma pun yang tumbuh pada muka merekaJ . Mungkin pada mereka, lelaki jenis ini nampak lebih kemas, smart dan elegant. Namun ada juga golongan wanita yang suka melihat ciri-ciri rugged pada lelaki mereka. Contoh ciri-ciri rugged nie cam ada kumis, misai, janggut sejemput atau sideburn dsb… Lelaki yang rugged mencerminkan seorang yang nakal, suka pada cabaran, lebih daring dan suka memberontak. Tapi awas kerana wanita agak gerun apabila melihat misai lelaki yang panjang macam di bawah nie…. :-)


SENYUMAN
boleh dikatakan ianya jugak satu ‘aset’ yang bleh digunakan oleh kaum lelaki untuk menggoda hati wanita. Sememangnya semua wanita suka melihat lelaki yg tak lokek dengan senyuman. Lebih2 lagi jika si lelaki itu memiliki senyuman yang menawan:-) .. so, apalagi… senyum2 lah selalu wahai lelaki semua!

RAMBUT
 hmm… rasanya pada lelaki, tang rambut nie ada 4 jenis: pendek, panjang, kerinting dan botak..:-). Jejaka berambut pendek nampak lebih kemas, yang panjang pulak senang untuk dibelai, manakala yg kerinting pulak nampak cam ‘boyish’ gitu. Tapi, kalu ikut trend skrg nie, jejaka yang botak makin mendapat permintaan tinggi di kalangan wanita2 semua… ntah mengapa yer? Tapi, all in all, kesemua jenis rambut lelaki nie memang ada tarikannya yang tersendiri pada si gadis… so lelaki2 semua toksah risau bab2 rambut nie ok …:-)

ANTAM JAKLAH .. AHAHHAA. MUN X BETUL BOH MARAH , KECIK HATI .
BELASAH JE :p



8.11.2010 ( buang tabiat )

pagi yg indah mcm kedak lampu pecah hari tok sungguh membosankan kat skool .. tapi cuma seketika jak :) .
syamin duduk dengan bubu hari tok. coz datin sof xda dtg . bosan jua ya .
p, xpa .. mien ada :) waktu pagi ,, dah ckp pasal boyfriend, about ex bubu , more ..
tmye science , belajar memang belajar . p, kejap jak . byk gik cakap .. pasal skool rendah . haha. bising alu jak . tetak :P cikgu science mula check2 apa dipolah student 5L5 . Tiba-tiba .

cikgu : Sudah siap kha homework . buat ulangkaji lagi . pakai buku rujukan boleh tue . buku kerja tue .. buatlah .
bubu : cikgu .., saya sudah siap buku kerja .. yg paper pakai revision tinggal.lupa bawa :)
cikgu : mana .. ? saya mahu tgk ..
bubu : entahlah . blom siap kali ..

BILA CIKGU TANYA , PADAH DAH SIAP . BILA CIKGU CHECK ..PADAH BLOM SIAP :D

tiba masanya waktu rehat deh ..
kreinngggggggg ! !!  (soundtrack)
laju.. laju .. beli makanan . mcmlah kantin skool iya belari .. ahhaa :P
makan meelaksa ngan mien kenit . dahlah minum air bergas . laksa dah lah pedas ! ! !
bibir mien kembang + merah . ahahahaa..
bubu pula .. haus .. penas ! pada masa yg sama jua . sempat promote mee laksa ya ngan julie tungau :)
nampaknya bunyi loceng dah berbunyi ..
tmye rehat dah habis !!!

masuk tmye ke 5 .. tmye moral /pendidikan Islam .
bubu : mien xpayah jak kau gie kelas agama .. (asut) :)
mien : pergi jaklah ..
bubu : agak bilit guru . jumpa cikgu ..

mun kat bilit cikgu ya .paham2lah .ngaco cikgu guru dispilin kesayangan kami dua :) :)
pas jumpa cikgu , gie telepon abg ..

bubu : tony ., anang ngambik aku legik .pulai enggau mien . enggau ya tempah kek ..abg ya nganjung pulai legik .
tony : okey deh ! :P bye

tmye sivik pula . masa yg ke 6 ..
piki bubu tidur x mien kenit . sekali tgk calling grk nya .. kemen ! :)
bubu seperti biasa polah maths spm ...

beberapa minit kemudian ..
masa maths 7 dan masa ke 8 ..
polah maths .. muka mien dan bubu . rajin nye ..
mien x paham .maths . jadi mien tanya soalan kat cikgu ..

mien : cikgu ? graf nie mahu buat tajam atau lembut (smooth ) punye?
cikgu : ah ! saya  tak mahu tajam . mau lembut punye .
bubu : ( lain  jak cikgu tok ) monolog dalaman kedirik ..
mien : cikgu ? graf nie mau dekat tepi kha ?
cikgu : apa ! saya tak mahu skill tepi .. pandai juga kamo dari tepi ..
more...more ..... bubu yg fokus study pun mula pasangkan bluetooth teliga belah kiri .. dgr bualan mien and cikgu ngek ! ..
mien kenit diiktirafkan sebagai miss bulu :0 oleh cikgu ..
cakap punye cakap..
mien : cikgu ! keluar air liur ..
bubu & mien : eeeeeeeeeeeeeeeeee... ada air liur kat tgn mien ..
CERIDAK !
plantey2 punye plantey ..
bubu : mien , mok air mirinda (strawberry) ?
mien : minum .....
mien : cikgu ! atleast saya minum air mirinda daripada terkeluar air liur ..

mcm2 kejadian hari ini .. xpat cita panjang2 . ahahaa. lelah tangan bubu menaip . ahhaa.

THE END